Niochi a la romana

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare de lapte
  • 75 gr de unt
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 250 gr de gris
  • 2 oua
  • 150 gr branza sarata sau cascaval
  • 50gr de branza parmezan rasa subtire.

Mod de preparare

Se pune laptele la incalzit intr-un ceaun de mamaliga sau o tigaie cu fund dublu, se adauga putina sare se lasa ca laptele sa inceapa sa fiarba se face focul mic si se toarna grisul in ploaie, se amesteca incontinuu ca la mamaliga pana incepe sa se intareasca putin, se adauga 50 gr de unt si branza sarata, se amesteca bine si se toarna pe o plansa tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia ca sa fie un strat potrivit egal peste tot. Se lasa sa se raceasca putin.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se unge o tava cu restul de unt; cu un pahar scoatem rotunduri din compozitia de gris racita si le punem pe tava unsa cu unt. Presaram cu parmezan si dam la cuptor ptr 10-15 minute ca niochi sa se rumeneasca putin, dupa care se servesc calzi cu smantana sau cu o salata de legume.

Sunt foarte gustosi.

Eu am inlocuit cantitatea de gris cu malai, restul a ramas la fel si au iesit minunati foarte gustosi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise