Negresa pufoasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 150gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 60 gr faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 5 linguri de cacao
  • 30 gr ciocolata neagra
  • 50-60 gr nuci ( eu nu am avut)
  • Pentru Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50gr frisca lichida
  • 50gr de unt

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 grade

Bateti albusurile spuma tare.

Intr-o craticioara la foc mic, puneti untul taiat bucatele si cand s-a topit adaugati zaharul, 4 linguri de cacao, esenta de vanilie, laptele, ciocolata si uleiul. Cand s-a topit si zaharul dati craticioara la o parte si lasati sa se raceasca.

Amestecati faina cu praful de copt 1 lingura de cacao si sarea.

Adaugati sosul facut inainte peste faina si mixati pana la omogenizare.

Adaugati galbenusurile, amestecati din nou, iar la sfarsit adaugati albusurile batute spuma si amestecati de sus in joc cu o lingura de lemn sau spatula.

Turnati compozitia in tava si coaceti negresa timp de 30-35 de minute la 175-180 grade.

Faceti testul scobitorii pentru a va asigura ca s-a facut.

Glazura:

Puneti ciocolata intr-o craticioara la foc mic si cand s-a topit pe jumatate adaugati frisca lichida. Lasati pe foc pana se topeste ciocolata si apoi adaugati untul amestecand continuu. Cand acesta s-a topit luati craticioara de pe foc.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise