Negresă însiropată

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 cană și jumatate de zahăr
  • 2 pahare de lapte dulce
  • 1 pahar de ulei
  • 1 linguriță de bicarbonat stins in oțet
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 căni de făină
  • 1 esenta
  • 500 g. frisca
  • Siropul:
  • Apa
  • Zahar
  • 1/2 Esente

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare de lapte dulce, un pahar de ulei, o lingurita de bicatbonat stins in otet, 2 cani de faina si 3 linguri de cacao.

Le amestecam pe toate bine cu un tel.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

O punem la cuptor 30-35 min.

SIROPUL:

Punem apa si zaharul sa dea in clocot.

Dupa ce a dat in clocot oprim aragarul si punem esenta. Lasam sa se raceasca si insiropam negresa.Pe deasupra putem pune si frisca.

POFTA BUNA!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise