Incearca reteta noastra de negresa de post cu sirop si frisca. Este delicioasa, simplu de facut, aromata si pe placul intregii familii.
Aceasta reteta de negresa de post este una dintre cele mai bune pe care le-am incercat. Este delicioasa, aromata, insiropata si decorata cu frisca vegetala. Odata ce-ai facut-o, alta nu mai incerci!
Se amesteca intr-un castron gemul, uleiul, zaharul, mirodeniile, cacaoa, apa minerala, nucile si stafidele, un praf de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie.
Se adauga faina cernuta si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o tava (25x30 cm), unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina sau cacao.
Se coace la 170 de grade C, cuptor preincalzit, circa 40 minute.
Din 200 g zahar, 100 ml apa si cateva felii de lamaie se face un sirop, cu care vom insiropa blatul prajiturii dupa ce se raceste.
Batem frisca lichida pana se intareste si decoram prajitura dupa imaginatie. Punem negresa de post cateva ore la rece si apoi se poate servi.
Incearca si reteta de chec de post cu apa minerala, cornulete de post cu ulei si bors sau prajitura de post cu gem si nuca. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise