Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa

Descopera cum sa prepari o negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, folosind aceasta reteta rapida si delicioasa. Perfecta pentru orice ocazie, acest desert combina bogatia ciocolatei cu prospetimea zmeurei. Merge perfect si in combinatie cu capsuni, afine, visine, cirese, caise sau alte fructe pe placul vostru.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g de zahar
  • 150 g de unt
  • 200 g de ciocolata neagra (70% cacao)
  • 3 oua
  • 100 g de făina
  • 30 g de cacao pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 150 g de zmeura proaspata sau congelata
  • 100 g de picaturi de ciocolata (neagra sau cu lapte, dupa preferinta)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava dreptunghiulara (aproximativ 20x30 cm) cu hartie de copt.

Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un bol termorezistent impreuna cu untul. Topeste-le pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde, amestecand pana obtii o compozitie omogena. Lasa amestecul sa se raceasca usor.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin cremoase si usor spumoase. Adauga esenta de vanilie si amesteca.

Incorporeaza amestecul de ciocolata topita si unt in mixul de oua si zahar. Amesteca bine.

Cerne faina, cacao si praful de sare deasupra compozitiei umede. Amesteca usor, folosind o spatula, pana cand ingredientele sunt bine incorporate.

Adaugă zmeura si o parte din picaturile de ciocolata in aluat, amestecand usor pentru a nu zdrobi zmeura.

Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza-l cu o spatula. Presara deasupra restul de picaturi de ciocolata.

Coace in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata (cu cateva firimituri umede, dar nu aluat crud).

Lasa negresa sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia in patrate. Serveste cu un praf de zahar pudra deasupra sau cu o lingura de inghetata de vanilie alături.

Iar daca o pregatesti cu capsuni, merge de minune alaturi de inghetata de capsuni.

Sfaturi:

Pentru un plus de aroma, poți adauga 1-2 linguri de lichior de zmeura in aluat.

Daca folosesti zmeura congelata, asigura-te ca o scurgi bine inainte de a o adauga in aluat pentru a evita excesul de lichid.

Această retetă de negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura este perfecta pentru orice ocazie, combinand textura bogata si densa a negresei cu prospetimea si aroma zmeurei.

Inca o reteta de incercat, absolut delicioasa este negresa cu branza, zmeura si piersici. Pofta buna!

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Mancare de rosii

Reteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise