Negresa cu cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu cocos

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 1 borcan (400 g) gem de prune sau caise
  • 5 linguri cacao
  • 1 cana nuca de cocos
  • 2 linguri praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 cani faina
  • 1 lamaie
  • stafide, rahat
  • arome

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaua, nuca de cocos si coaja de lamaie).

Se pune apa intr-un castron, se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ingredientele solide.

Se adauga faina si gemul de prune sau caise.

Se pune compozitia in tava si se adauga rahatul.

Se coace la foc potrivit aprox. 1 h. Se incearca cu scobitoarea.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise