Negresa cu caise

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 160 g unt
  • 4 oua
  • 6 lg cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 280 g iaurt natural
  • 1 praf de copt
  • 6 caise

Mod de preparare

Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata in sus la distanta egala unele de altele.

Batem untul spuma cu zahar,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare si ciocolata rasa.Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt,(aici am amestecat tot cu mixerul dar la viteza mica)iaurtul si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.Albusurile se amesteca in compozitie cu o spatula sau lingura de lemn,de sus in jos pana la incorporarea completa.Se toarna peste caise si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt 35-40 minute.Se lasa la racit,se rastoarna si se portioneaza in 12 bucati.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise