Negresa cu cafea si migdale

Reteta de negresa cu cafea si migdale. Negresa cu cafea si migdale reteta pas cu pas. Reteta de negresa cu cafea. Negresa cu migdale sau nuci. Retete de negresa.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 200 gr faina alba
  • 2 linguri cacao neagra
  • 100 gr ciocolata amaruie 50% cacao
  • 200 gr unt
  • 150 ml cafea expresso
  • 2 picaturi esenta migdale sau 2 linguri lichior Amaretto
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar brut
  • 70 gr fulgi de migdale

Mod de preparare

Reteta de negresa cu cafea si migdale o am de la o colega de serviciu. Este atat de buna si aromata, incat disparea imediat de pe platou cand o aducea la birou.

Mixeaza ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana capata consistenta spumoasa. La final adauga esenta de migdale.

Pune intr-o craticoara cafeaua expresso, ciocolata rupta in bucati si untul taiat cubulete. Lasa pe foc pana s-a topit ciocolata si untul, amesteca cu un tel sa se omogenizeze, dar nici sa nu se prinda de cratita. NU trebuie sa fiarba. Lasa compozitia sa se raceasca.

Amesteca ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si trece-le printr-o sita.

Pune compozitia lichida, cea cu ciocolata, peste ouale mixate. Amesteca usor cu un tel. La final adauga si ingredientele uscate si amesteca cu o spatula. Amesteca usor, nu agita extrem compozitia sa nu se lase in excces.

Pune aluatul intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu cacao.La final, peste aluat pune fulgii de migdale. Da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute. Lasa tava sa se raceasca in cuptor, portioneaza si serveste.

Incercati si voi reteta de negresa cu cafea si migdale, este fabuloasa, chiar perfecta!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise