Pentru Bilute:
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron.
Se ia o tava de aproximativ 30/25 cm se unge cu unt sau ulei dupa preferinte si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se formeaza bilute cam de marimea unei nuci si se aseaza in tava.
Pentru Blat:
Se bat albusurile spuna.
Se incorporeaza zaharul. Se mixeaza pana la dizolvarea zaharului.
Ciocolata se topeste pe aburi sau in microunde.
Se incorporeaza galbenusurile, laptele, uleiul si ciocolata topita.
Se amesteca faina cu cacao si se adauga in ploaie in amestecul format.
La final se adauga praful de copt ce se stinge cu zeama de lamaie sau otet.
Blatul se toarna in tava peste bilute in asa fel incat sa le acopere pe toate.
Tava se da la cuptorul incins la 180 grade, la foc tare 15 minute, apoi la foc mic inca 30 minute.
Cand este gata (se poate face si testul cu scobitoare, atentie numai sa nu strapungeti in bilute :P) se scoate si se lasa la racit.
Glazura:
Se topeste untul cu ciocolata si zaharul iar la final se adauga treptat laptele. Se ia de pe foc cand este destul de consistenta cat sa permita sa fie intinsa si sa nu curga.
Prajitura racita se orneaza cu glazura fierbinte.
Se taie prajitura numai dupa ce s-a racit glazura.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise