Negresa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 4 cani faina
  • 2 linguri bicarbonat
  • 6 linguri gem
  • 5 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • Glazura: 6 linguri zahar pudra
  • o lingura cacao cernuta
  • 2 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza bine ouale cu zaharul, iar apoi adugam uleiul, laptele si gemul. Amestecam treptat pana se incorporeaza tot, iar apoi adugam bicarbonatul, faina si cacaoa.

Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O coacem in cuptorul prealabil incalzit timp de 40 min.

Cu 5 minute sa scoatem prajitura din cuptor pregatim glazura astfel: Zaharul se amesteca cu cacaoa (este mai bine sa cerneti cacaoua intr-o strecuratoare mica ). Se adauga apa si se pune la fiert, pana cand se topeste zaharul . Se ia de pe foc , se pune untul si se amesteca pana cand se topeste, apoi se toarna peste negresa si se niveleaza. Deasupra ornam cu nuca de cocos. Este foarte buna si usor de pregatit! POFTA BUNA!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise