Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.
Batem cu telul.
Adaugam restul de nuca ( eventual prajita ) ,merisoarele,stafidele si zaharul vanilat.
Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.
Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara.
Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti(ochiometric).
Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.
Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.
Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.
Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Prepararea glazurii
Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.
Se adauga cacao.Se amesteca.
Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.
Decoram cu bomboane ornament.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise