Muschi de vita in unt cu sos simplu

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr unt
  • 4 bucati (a cate 1 cm grosime) muschi de vita
  • faina
  • Pentru sos
  • 100 ml vin alb
  • 500 ml supa de vita
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare si piper
  • 40 gr faina

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie apoi adauga untul si lasa-l sa se topeasca.Intre timp da carnea prin faina.Prajeste carne ape ambele parti cate 2-3 minute.

Adauga in tigaia cu carne vinul alb si lasa sa fiarba 3-4 minute.Adauga supa de vita, usturoiul si coaja de lamiae. Acopera partial tigaia si lasa totul sa fiarba 50 minute, intorcand carnea din cand in cand.

Dupa cele 50 minute, scoate carnea si inveleste-o iar in folie de aluminiu.Dizolva faina in apa rece si adaug-o in sosul din tigaie, amestecand.Adauga patrunjelul, sare si piper dupa gust.Lasa sosul sa se ingroase usor.

Serveste carnea cu sos si cartofi piure cu unt.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laura SweetCake.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise