Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã.
Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.
Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)
1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.
Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.
Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.
Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.
Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).
Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.
2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.
Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.
Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.
Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.
La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).
Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).
Serviti decorat dupã plac :)
Poftã bunã!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise