Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 vinete mici si tinere
  • 700 g carne tocata de pasare (curcan si piept de pui)
  • 300 g ciuperci proaspete Champignon
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • o mana de cascaval ras
  • 3-4 oua
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • 1 lingurita de condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii, pe lung, cu grosimea de 0,5-1 cm, apoi se calesc pe ambele fete in ulei incins. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa ce am presarat un praf de sare pe ele. Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel: calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici. Cand incep sa se caleasca, adaugam carnea, saram, condimentam, adaugam si legumele deshidratate, lasam sa scada tot sucul lasat de carne, apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.

Intr-o tava tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime, apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete. Deasupra presaram cascavalul ras, adaugam ouale batute bine, pe toata suprafata.

Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins. Le presaram deasupra, pe toata suprafata si dam tava la cuptor, pentru cca. 20-25 minute. Dupa 15 minute, scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata, apoi bagam din nou la cuptor. Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine, simpla sau cu smantana.

Pofta buna!!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise