Musaca de dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Fiindca este sezonul dovleceilor va propun o reteta usoara de vara, pe care am mancat-o preparata de gazda noastra de la Casa Bejan din localitatea Fundata. Ne-a placut foarte mult si de atunci o prepar in fiecare vara.
  • Avem nevoie de:
  • 6-7 dovlecei
  • 700 g carne tocata in amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii sau 500 g suc rosii
  • o legatura marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam sa scada si apoi o lasam sa se raceasca. Dupa racire, condimentam, adaugam mararul si oul, si amestecam.Curatam la capete si taiem dovleceii rondele sau pe lung(eu i-am taiat pe lung).

Montam musacaua in felul urmator:ungem tava cu putin ulei si asezam un strat de dovlecei, un strat de amestec de carne,iar dovlecei iar carne, ultimul strat sa fie de dovlecei. Punem rosii taiate felii sau suc de rosii. Nu mai adaugam alt lichid deoarece dovleceii isi vor lasa suficienta apa. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor aproximativ 1 ora dupa care scoatem folia si mai lasam sa se rumeneasca putin. Musacaua fiind rumenita, o servim calda alaturi de castraveciori sau dovlecei murati. Este o bunatate!

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise