cartofi se curata de coaja se spala si se taie feli rotunde
intr-un castronel se pun 4 linguri de ulei feliile de cartofi si se amesteca
feliile unse se pun intr-o tava de copt si se pun la cuptor sa se rumeneasca
vinata se decojestese taie rondele se presara cu sare
ceapa se taie marunt se pune intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si cu 2 linguri de apa se inabuse daca e cazul se mai adauga apa
cind ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea se mai inabuse 10 minute mestecind continu , sarea piperul nucsoara citeva fire de patrunjel taiat marunt si ouale
se adauga la carne,se amesteca bine
se spala feliile de vinete se scurg de apa
intr-o cratita se aseaza feliile de cartofi rumeniti intercalati cu feliile de vinete,peste ei se pun rondele de ardei si rondele de rosi,se pune carnea preparata, alt rind de cartofi,felii de ardei de rosi
in apa se dizolva faina se toarna peste musaca se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30-40 minute
sosul de rosi
rosile se pun in blender si se fac suc
intr-o tigaie se pune uleiul lungurita de zahar sucul de rosi faina dizolvata in apa condimentele si se fierb la foc mic 30 minute
musacaua se serveste calda cu sosul de rosi deasupra ,smintina si patrunjeltocat marunt
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise