Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi;
  • 600 g pulpa de curcan tocata;
  • 200 g ciuperci marinate;
  • 1 ceapa;
  • 1 cana cu suc de rosii;
  • 100 g cascaval;
  • 1 ou;
  • 1 cub de unt;
  • 1 cana de smantana;
  • rosii cherry pentru decor;
  • sare,piper-dupa gust;

Mod de preparare

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face un piure in care se adauga unt si 1-2 linguri de smantana.

Separat,intr-o tigaie incepem prin a cali ceapa impreuna cu carnea de curcan tocata.Apoi se adauga ciupercile tocate si sucul de rosii.Dupa 5 minute,oprim focul,lasam sa se racoreasca,dupa care adaugam oul batut ,1-2 linguri de smantana si condimentam dupa gust.

Vom unge o tava yena cu putin unt/ulei,apoi vom monta musacaua noastra,alternand un strat de piure-un strat de carne,ultimul strat fiind cel de carne.

La final se presara cascaval ras si se decoreaza cu rosii cherry,dupa care se introduce la cuptor pentru 10-15 minute.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise