Musaca de cartofi cu mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg cartofi
  • - 300-400 g mazare (proaspat sau conserva)
  • - 400 g carne tocata (de porc sau amestec)
  • - smantana
  • - o ceapa
  • - 2-3 catei usturoi
  • - sare, piper, boia dulce dupa gust

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu coaja cu tot. Daca folosim mazare proaspata, si aceasta trebuie fiarta. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar apoi se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea tocata, se toarna putina apa si se acopera pentru 5-8 minute, pana se fierbe carnea. Se condimenteaza apoi cu sare, piper si boia si se ia de pe foc.

Cartofii fierti se lasa sa se raceasca un pic, apoi se curata de coaja si se taie rondele. Intr-o tava mai adanca se pun cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de rondele de cartofi, se pune deasupra jumatatea din cantitatea de mazare. Aici se mai poate adauga putina sare, dupa gust. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de carne tocata, apoi urmeaza un strat de smantana. Continuam din nou cu cartofi, mazare, dupa gust, putina sare si carnea ramasa. Ultimul strat va fi format din nou din rondele de cartofi, iar peste acest strat se toarna din nou smantana.

Se da la cuptor pentru 20-25 minute, si se serveste fierbinte.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise