Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam.
Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper, de care sunt tare multumita. Am tocat legumele in bucati potrivite, apoi le-am taiat la chopper. Au iesit perfecte.
Intr-o oala mare, am pus apa cu un praf de sare, la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii in coaja pe care i-am spalat bine inainte. Intr-un wok am pus ulei, la incins. Adaug morcovii si ceapa. Le las sa se caleasca aproximativ 6-7 minute. Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecam usor pana cand carnea nu mai are un aspect rosiatic. Adaugam sucul de rosii si amestecam usor. Condimentez cu sare, piper, patrunjel tocat si putin oregano. Adaug aproximativ 300-500 ml de apa. Lasam amestecul la foc potrivit, pana cand scade. Amestecam din cand in cand. Spre final, amestecam in continuu.
Intre timp, curatam de coaja cartofii pe care i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. Ii trecem printr-un jet de apa, apoi i taiem felii potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt. Asezam un strat de cartofi in tava de copt, apoi adaugam un strat din amestecul de carne. Adaugam din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final, adaugam un strat de cartofi.
Intr-un bol, punem cele doua oua impreuna cu smantana si cascavalul. Amestecam cu un tel. Adaugam amestecul obtinut peste ultimul strat de cartofi. Nivelam pe toata suprafata tavii.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30-45 de minute. Este delicioasa!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise