Musaca de cartofi

Curatam cartofii de coaja si-i punem la fiert, in apa cu sare.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu mic
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 200 g cascaval
  • 1 cutie mica smantana
  • 6 oua

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja si-i punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem carnea tocata (eu am avut de porc) pe foc. Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, sare, piper, boia dulce. Adaugam putina apa si lasam pe foc, pana se rumeneste usor.

Amestecam 4 oua cu 2 linguri de smantana si 100 g cascaval ras.

Ungem cu ulei un vas termorezistent, asezam un strat mai gros de cartofi taiati felii, apoi punem jumatate din amestecul de oua, carnea tocata si, din nou, un strat de cartofi. Peste ultimul strat de cartofi, mai dam pe razatoare cativa cartofi, peste care turnam compozitia de ou ramasa. Introducem la cuptor, pana se rumeneste usor.

Batem cele 2 oua ramase cu 100 g cascaval razuit si smantana ramasa. Scoatem vasul din cuptor, adaugam aceasta compozitie si introducem din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise