Se pregateste carnea pentru musaca. Vom toca carnea la robot sau la blender. Vom praji putin ceapa in ulei din samburi de struguri, ardeiul taiat felioare, cu vegeta fara sare. Se tine pe foc pana scade si se prajeste un pic carnea, apoi se adauga sucul de rosii si se lasa sa scada. Cand este suficient de scazuta se ia de pe foc, se amesteca cu ouale, smantana, faina, piperul. Pentru musaca se poate folosi si carne de vitel sau piept de pui (carnea de curcan este mai gustoasa).
Se pregatesc cartofii astfel: se curata cartofii, se taie felii de 1 cm grosime si se prajesc in ulei. Se aranjeaza cartofii prajiti intr-un strat pe fundul unei cratite, se pune un strat de compozitie de carne pentru musaca, se continua cu cartofi si carne pana se termina compozitia. Deasupra musacalei se aseaza un ultim strat de cartofi, se presara cascaval ras si se da cratita cu musaca la cuptor 30 minute, sa scada si sa capete o culoare frumoasa. Musacaua se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel tocat. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise