Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula prin caietele gospodinelor, care mai de care mai buna si mai diferita. Varianta aceasta eu o fac cel mai des.
Incingem cuptorul.
O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.
Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.
Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.
Deasupra si in interior se mai pot pune feliute de rosii si de ardei. Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata. Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise