Mus de gutui cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui (3 gutui mari),
  • 175 ml vin alb,
  • 100 g zahar candel,
  • zeama de lamaie,
  • 50g nuci,
  • 1 lingurita scortisoara pisata.

Mod de preparare

Gutuile se taie in doua se scot samburii, apoi se taie bucatele.

Se pun intr-un vas, se toarna peste ele vinul si zaharul si se fierb 30 minute.

Se zdrobesc gutuile si se face din ele un piure, adaugand zeama in care au fiert si zeama de lamaie.

Nucile macinate se amesteca cu piureul de gutui si scortisoara.

Musul de gutui se serveste cu inghetata de vanilie, la clatite sau cu branza de vaci amestecata cu iaurt.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise