Muraturi asortate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 4 l apa
  • 3 linguri sare
  • 15 linguri zahar
  • 2 kg vinete mici
  • 1 kg castraveti
  • 1 varza mare
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg morcov
  • 1 sfecla rosie
  • 1 conopida
  • 2 radacini de hrean
  • 4 bucati ardel gras
  • 10 catei de usturoi
  • 500 gr fasole verde
  • 10 foi dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe piper negru

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie si se aseaza intr un borcan de 10 litri, intercalate cu fasii de hrean si usturoi.

E bine ca fasolea sa fie fiarta in prealabil 5 - 10 minute in apa cu sare.

Separat se fierbe apa cu sarea, se adauga otetul, boabele de piper si de mustar si foile de dafin.

Apa se toarna fierbinte in borcanul cu legume, se lasa sa se racesca si se completeaza daca e nevoie cand se mai raceste.

Cand se raceste se acopera ermetic si se pastreaza la rece.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise