Mujedera(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pahar de linte(maro)
  • -2 pahare de \"burghul\";\"burghul\" este griu fiert,uscat,zdrobit;pe google,amanunte.
  • Se poate folosi,cu rezultate bune,orezul normal(nu basmati,sau alte tipuri sofisticate);aici se foloseste,des,orezul,dar noua ne place cu \"burghul\"
  • -camun(chimen turcesc) macinat
  • -2 cepe
  • -ulei de masline(cca 100 ml,sau dupa gust)
  • -magi(delikat,vegeta...),sau numai sare

Mod de preparare

Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de camun.Dupa ce lintea e fiarta,se strecoara,dar apa in care a fiert,nu se arunca.

Burghulul,curatat si spalat(neinmuiat) se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline.Dupa ce se prajeste f.putin,se pune peste ,lintea fiarta;se mesteca,se pune vegeta...,sau numai sare(dupa gust,dar nu uitati ca avem putina sare si-n apa in care a fiert lintea) si cca 1/2 lingurita camun.

Se pune,apoi,apa(infierbintata)in care a fiert lintea,se pune si apa (de la robinet,dar incalzita)in asa fel,incit lichidul sa acopere burghulul(amestecat cu lintea) cca 1,5 cm.Se mesteca,se potriveste de sare.Se acopera,se lasa sa fiarba cca25 minute,mestecind la fiecare 10-15 minute.

In timpul acesta,ceapa se taie pestisori si se prajeste in ulei de masline(cca 100 ml);se prajeste, sa fie maro(vezi poza).Cind burghulul si lintea sint fierte(si nu mai este lichid),jumatate din cantitatea de ceapa(prajita) si uleiul(tot),se pune peste;se amesteca totul;se mai lasa pe foc cca 2-3 minute;se pune pe un platou;se pune deasupra,restul de ceapa prajita.

Se serveste fierbinte,cu salata.

E o mincare f.rapida,buna de post.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise