Muhammara - specific pentru Siria si Liban

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei (de preferat capia )copti si curatati de coaja si seminte
  • 1 ceapa alba tocata ,putin prajita (inabusita)
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 3/4 ceasca nuci tocate (sau macinate dar mai marisor)
  • 1/2 lingura boia de ardei(cum doriti,iuie sau dulce)sau un ardei iute rosu tocat

Mod de preparare

In blender se pune pesmetul si 2 linguri de apa rece amestecind sa devina un piure (daca mai e nevoie mai adaugati apa).

Se adauga ardeii copti, ceapa si uleiul amestecind. Se adauga si nucile si boiaua de ardei si daca mai e nevoie ulei.

Trebuie sa arate ca o pasta potrivit de moale.

Se pune intr-un vas adinc alaturi servindu-se morcov si telina bastonase sau piine pita prajita si taiata.

Este bun si ca sos pentru kebab.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise