Mucenici umpluti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:700g faina,50g margarina,2 linguri ulei,100g zahar,50g drojdie,esenta de portocala(lamiie sau vanilie).
  • Pentru umlutura:500g nuca macinata,50g zahar,coaja de portocala(lamiie),200g miere.
  • Pentru sirop:500ml apa,100g zahar si esenta de portocala(lamiie sau vanilie).

Mod de preparare

Dizolvi faina in jumatate cana apa calda cu o lingurita de zahar si 2 linguri de faina(10 minute la crescut).

Fierbi o cana de apa cu 100g zahar si esenta si o lasi un pic la racit.Topesti margarina si o amesteci cu uleiul.Amesteci maiaua cu faina adaugi siropul si margarina in timp ce framinti(pina nu se mai lipeste de mina).Se lasa la crescut cam 30 de min.

Intinzi o foaie pui umplutura o faci sul si ii dai forma de 8.Se pun in tava unsa cu ulei si se lasa 20 de minute la crescut,apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Se lasa un pic la racit ii teci prin sirop,ii ungi cu miere si presari nuca.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise