Mucenici de post

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 60 g zahar
  • 60 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 10 g drojdie uscata
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g miere

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim aluatul astfel: amestecam faina cu zaharul, sarea si apa calda.

Urmeaza uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si framantam bine pentru vreo 15 minute. Punem aluatul intr-un vas curat si il lasam la dospit, pentru 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, luam o bucata din aluat si o rulam pana obtinem un snur subtire. Rulam cele doua capete unul peste altul si le legam ca intr-o bratara. Din aceasta bratara, formam un opt, aducand unul din capete peste celalalt.

Se asaaza in tava, unde se mai lasa 20 de minute sa creasca.

Fiind de post, ii vom unge doar cu putina apa si zahar si ii dam pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, la 175 grade C.

Intre timp, pregatim siropul: intr-un vas, punem pe foc apa, zaharul, coaja de lamaie si esenta si lasam pe foc pana se dizolva zaharul.

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, i-am lasat sa se raceasca si i-am insiropat cu siropul pregatit mai devreme .Lasam sa intre siropul in ei, pentru 20 de minute.

Nu ne mai ramane decat sa ungem fiecare mucenic cu miere si sa presaram nuca macinata din abundenta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise