-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât bucățile de carne sunt mai mici, cu atât se vot gati mai repede. (Mușchiulețul de porc este foarte fraged și nu necesită timp mare de gătire).
-Se condimentează bucățile de carne cu puțină sare, piper și cu ajutorul unei pensule se ung cu puțin ulei de măsline. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece cca 10 minute.
-Cât timp carnea stă la rece se poate pregăti garnitura preferată. Eu aici am preparat un orez basmati sălbatic cu legume, voi puteți pregăti garnitura preferată.
-Într-un vas/ tigaie se încinge restul de ulei și se prăjesc ușor bucățile de carne pe ambele părți, până când se rumenesc puțin.
-Se toarnă vinul peste carnea prăjită și se lasă să fiarbă la foc mic.
-Între timp se amestecă bine amidonul (sau făina) cu mierea, sosul de soia și 1-2 linguri de apă, până devine un sos omogen ca o smântână.
-Se toarnă sosul obținut peste carnea cu vinul din tigaie, se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când carnea este fiartă iar sosul de soia s-a îngroșat. Când carnea în sos este gata se dă la o parte de pe foc și se condimentează cu piper proaspăt râșnit.
-Mușchiulețul de porc astfel gătit se servește cald, pregătindu-se porțiile pe farfurie: se așează câteva bucățele de carne, garnitura (de orez, în cazul meu), se stropește cu sosul de soia, iar restul de sos se toarnă în sosieră și se servește separat. Se poate orna după preferință, eu de exemplu, am tăiat deasupra câteva frunze de arpagic.
Mai multe detalii, fotografii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise