Ciocolata (am folosit ciocolata cu 52% cacao) se topeste pe baie de aburi.
Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am folosit cafea columbiană). Lăsaţi vasul cu amestecul de ciocolată topită şi cafea la răcit timp de 5 minute.
Apoi, adăugaţi o lingură de unt în amestec. Imediat după, adăugaţi repede cele 3 gălbenuşuri, folosind o lingură de lemn pentru incorporare. Veţi observa că veţi lucra cu un amestec uşor grunjos. Lăsaţi să stea încă 10 minute.
Mixaţi cele 3 linguri de zahăr cu cele 3 albuşuri, la viteză mare, pentru 3-5 minute. Adăugaţi spuma obţinută la amestecul de ciocolată, împreună cu smântâna (am folosit şi recomand cu 25% grăsime) şi cu sarea.
Împărţiţi mousse-ul (da!, aţi ajuns la rezultatul final) în 4 borcănaşe sau căniţe (sau pahare de Martini).
Prefer să nu decorez cu nimic. O linguriţă este suficientă pentru a savura acest delicat desert.
Sugerez servirea pe loc. La introducerea în frigider, consistenţa se schimbă, iar eu o prefer pe cea iniţială. Însă vă promit că nu se compară cu niciun produs de-a gata, întâlnit pe rafturile magazinelor. Va fi al vostru, îi veţi da suflet şi se va simţi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise