Mousse au chocolat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g ciocolată de menaj de calitate
  • 30 g de unt
  • 2 linguri de cafea concentrată/coniac/rom(opţional)
  • 2-3 ouă(depinde de mărime)
  • 2 linguri de zahăr
  • 120 ml de smântână de frişcă(de Kaufland)
  • coajă de portocală sau vanilie

Mod de preparare

Se topeşte ciocolata cu untul pe aburi până se înmoaie. Grijă să nu se prindă, să nu se ardă!

Se lasă la răcit şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi coaja de portocală sau alte mirodenii(rom etc.).

Albuşurile se bat spumă cu sare, apoi cu 2 linguri de zahăr până se întăresc iar. Se adaugă o treime şi se amestecă prin învăluire, apoi altă treime şi amestecăm, apoi ultima treime.

Frişca se bate, dar nu prea tare şi se amestecă la spumă uşor.

Se pune în cupe şi se dă la frigider.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise