Ceapa se curata si se taie pestisori.Gogosarii se curata de cotor se spala si se taie in fasii.Boabele de struguri se desprind de pe ciorchine.fasolea verde se curata si se opareste 5 minute impreuna cu conopida.Morcovii curatiti se taie in bastonase,iar varza rosie si cea alba se taie fideluta.Sfecla rosie se curata,se taie in cubulete iar apoi se introduce intr-un vas cu apa care clocoteste .Se lasa 2-3 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se scurga.Aranjam legumele intr-un borcan de 10 litri sau intr-un alt vas care se poate inchide ermetic.Boabele nu se fierb ci se introduc in borcan.Hreanul se taie pe lungime si se fixeaza cu ajutorul ecestuia mixul in borcan pentru a nu pluti.Deasupra se pune un strat de frunze de vita.Marinata o pregatim cu otet,apa,sare,zahar,ulei si miere.Se fierbe timp de 5 minute.Se toarna fierbinte peste mix.se inchide imediat.se lasa timp de 14 zile intr-un loc racoros si intunecat.Dupa acet interval in care a avut marinarea produsului,acesta se scoate din vasul in care a stat si se repartizeaza in borcane(cel mai bine de 800gr.)Scurgem marinata intr-un vas si o punem la fiert timp de 5minute,socotind timpul din momentul in care lichidul a inceput sa clocoteasca.Daca mai avem nevoie de lichid mai preagatim o alta compozitie folosind urmatoare formula:la o masura de otet se adauga 1si1/2 masura apa,o lingura de zahar si 1/2 lingurita de sare.La servire adugam ulei numai daca este absoluta nevoie.Narinata ce ramane dupa ce am scos mixul o putem transforma intr-un sos excelent prin desfacerea unei linguri de faina la 2 cani de lichid.Se fierbe 2-3 minute si se adauga langa mix.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise