Mix de ciuperci cu sos de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g ciuperci proaspete (pleurotus
  • champinion albe si brune)
  • 100g unt
  • 1 lingura de faina
  • 200ml lapte
  • 500g smantana
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara macinata
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se taie in 4, apoi se pun intr-o tigaie si se lasa pe foc sa fiarba in sucul propriu pana ce nu mai ramane deloc . Intre timp se prepara sosul astfel: untul se topeste intr-o tigaie, apoi se adauga faina desfacuta in laptele rece si se lasa la fiert pana se ingroasa sosul, avand grija sa se amestece in el tot timpul. Cand este aproape gata se adauga smantana, sare dupa gust, piper, nucsoara si se mai da cateva clocote. Se stinge focul si apoi se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste cu mamaliguta.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise