Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa cateva preparari va veti putea opri la proportiile compozitiei care va dau gustul preferat.
Se toaca carnea de doua ori prin masina de tocat (nu prin robot!).Se pune la fiert rasolul de vita. Se spumeaza iar supa rezultata se utilizeaza pentru omogenizarea compozitiei.
Tocatura se amesteca cu sare, condimente si usturoiul pisat. Se framanta bine, se adauga bicarbonatul si se inglobeaza treptat zeama de oase. Cu cat se framanta mai bine pasta micii nu se vor “strange” pe gratar si raman mustosi si dupa ce s-au fript. Compozitia se tine la frigider pana a doua zi. Inainte de preparare se mai amesteca compozitia pentru a deveni ideala pentru formatul mititeilor (pentru o forma mai regulata utilizati masina de tocat si tubul de carnati).
Mititeii se prajesc la tigaie dar cel mai bine la gratar. Se servesc cu cartofi pai, hrean si mustar. S-aveti pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise