- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină;
- Separăm albusurule de gălbenușuri;
- Batem gălbenușurile cu sarea, iar albușurile spumă;
- Adăugăm peste gălbenușuri laptele și uleiul, și omogenizăm, apoi începem să îngroșam compoziția cu ingredientele uscate, amestecate anterior;
- După ce le încorporăm, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, până avem o compoziție omogenă;
- Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu ulei, după care luăm suprusul cu un șervețel;
- Folosind polonicul, turnăm în tigaie o cantitate mică de aluat, pentru că își va mari volumul, și lăsăm să se coacă, fără a le atinge;
- Când începe să facă primele bule de aer, este timpul să întoarcem clătita;
- Facem un mini tort din clătite, lipite cu miere;
- Decorăm cu fructe, după bunul plac.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise