Mini tort de zahar ars

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 g zahar pentru caramel
  • 50 g zahar pentru crema
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • frisca pentru decor
  • 10 forme de aluminiu rotunde

Mod de preparare

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul.

Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.

Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.

Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie.

Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.

Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.

Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema

pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise