Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate folosi robotul de bucatarie pentru prepararea aluatului - se mixeaza faina impreuna cu untul cateva secunde apoi se adauga oul si se mai amesteca pentru cateva secunde; aluatul se formeaza ca o bila).
In cazul in care nu folositi faina integrala, puneti doar 100 g de unt.
Se intinde aluatul cu ajutorul sucitorului si se tapeteaza marginile a 6 forme de mini tarte (aceeasi cantitate de aluat eu am folosit-o si la o tava cu diametrul de 18 cm cu peretii mai inalti dar si la una de 26 cm).
Se inteapa aluatul cu furculita si se da la frigider pentru cca 20 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 160 g C.
Se introduc formele in cuptor pentru aproximativ 15 minute apoi se scot si se lasa deoparte.
Pentru umplutura, se mixeaza toate ingredientele apoi se toarna in cele 6 forme.
Se orneaza cu piper, chili, capere si cimbru.
Se introduc formele la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
La final se scot formele din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca in forme apoi se scot cu mare usurinta deoarece aluatul se desprinde singur de pe peretii formelor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise