Mini tarte moi din portocalã ( Queijadas de Laranja)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. zahãr
  • 1 lingurã fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 5 ouã
  • 1 portocalã mare (coaja rasã si sucul)
  • Decor:
  • portocale
  • scortisoarã

Mod de preparare

Aceste tarte in miniaturã sunt foarte apreciate, se gãsesc in toate cafenelele si supermarketurile.

De multe ori prefer sã le gãtesc acasã, sunt simple si rapide.

1)Într-un bol se amestecã zahãrul cu fãina si praful de copt.

Adaugã ouãle, coaja si sucul de portocalã.

2)Unge cu unt si tapeteazã cu zahãr formele de aluminiu sau speciale.

3)Toarnã compozitia, sã fie cam treisfert in fiecare formã ( in cuptor vor creste).

4)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 25 min.

Se servesc cu multã scortisoarã, se pot lãsa in forme sau scoate.

Dulciurile tip "Queijadas" sau " Pastel de natas" se servesc cu multã scortisoarã.

Scortisoara " taie" din dulceata prãjituri, sa demonstrat cã o linguritã de scortisoara pudrã luatã zilnic, reduce zahãrul din sânge.

Poftã bunã!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise