Aluatul
Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic. (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.
Crema
Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand incontinuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema.
Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba :P am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit.
Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise