Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra. Aceste mini eclere sunt ideale pentru orice ocazie si sunt foarte usor de preparat!

Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul eclerelor:
  • 250 ml apa
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g amidon de porumb
  • o pastaie de vanilie (sau 2 linguri extract de vanilie)
  • 50 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Prepararea aluatului pentru eclere:
Intr-o cratita, adu apa si untul la punctul de fierbere.
Cand untul s-a topit, adauga faina si sarea, amestecand rapid cu o spatula pana cand compozitia se desprinde de peretii cratitei.
Lasa aluatul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
Incorporeaza ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare pana cand aluatul devine neted si lucios.

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Intinde aluatul in forma de mici bastonase (5-6 cm) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace timp de 20-25 de minute pana devin aurii si cresc. Nu deschide usa cuptorului in primele 15 minute.

Prepararea cremei de vanilie:
Intr-o cratita, adu laptele cu pastaia de vanilie (taiata pe lung) la punctul de fierbere.
Intr-un bol, bate galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o compozitie cremoasa.
Toarna treptat laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
Pune compozitia inapoi in cratita si gateste la foc mic, amestecand constant pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, adauga untul si amesteca bine. Lasa sa se raceasca.

Umplerea eclerelor:
Dupa ce eclerele s-au racit complet, fa cate doua gauri pe partea inferioara si umple-le cu crema de vanilie folosind un sac a poche cu un dui subtire si lung.

Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata neagra si ciocolata alba separat, cu cate 3 linguri de ulei de floarea soarelui fiecare, fie la bain-marie, fie in microunde.

Glazurarea eclerelor: Inmoaie o parte din eclere in ciocolata alba si cealalta parte in ciocolata neagra. Pentru un efect frumos, traseaza dungi de ciocolata alba pe cele glazurate cu ciocolata negra si invers.

Aceste mini eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata sunt un desert rafinat si delicios care va impresiona pe toata lumea!

Incearca si reteta de mini eclere cu crema de ciocolata si cafea, prajitura ecler la tava sau mini eclere cu crema caramel. Pofta buna!

Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise