Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1250 g carne de miel,cu os
  • -cca 2,5 kg vinete
  • -2 cepe
  • -10 catei de usturoi(batut),sau dupa gust
  • -cca 7 rosii
  • -cca 2 lingurite pasta de rosii
  • -sare
  • -condimente nemacinate,pt fierberea carnii(10 boabe ienibahar,10 cardamom,15,piper-boabe,3 foi dafin,1 bat de scortisoara,10 cuisoare,2 bucati lumi;lumi e ca o lamiie mica;se foloseste intreaga si uscata;uscata o cumpar).Condimentele se pot pune dupa gust,sau nu se pun toate;depinde de preferinte.
  • -cca 1 l ulei(preferabil de floarea soarelui),pt prajit vinetele.
  • -3-4 linguri ulei de masline,pt.prajit usturoiul batut

Mod de preparare

Vreau sa va spun ca e o mincare f.grasa.Se poate folosi carnea de vita(taiata ca pt.tocanita),sa nu fie asa grasa.

Cantitatea amintita e pt.cca 8 persoane.

Carnea se spala,apoi,se pune la fiert in apa rece,cu cca 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se spumeaza,apoi se pun cepele,condimentele amintite.Se fierbe,in oala de presiune,cca 35 minute.

Dupa aceea,carnea(fiarta),fara supa in care a fiert,se pune intr-o cratita;peste ea se pune cca 1,5 l supa(strecurata) si cca 750 ml suc de rosii;se pun si cca 2 lingurite de pasta de rosii;se potriveste de sare si se pune pe foc,sa fiarba.Cind da in clocot,se pun bucatile de vinete,prajite.

[[[Vinetele se prsjesc,asa:vinetele se curata,se taie in bucati de cca 2/6 cm;se presara cu sare,se lasa cca 20 minute;dupa aceea se spala,se storc(cu grija),se prajesc.Prajite,le punem pe servetele absorbante.Se schimba,de mai multe ori servetelele,sa aiba(vinetele)

cit ai putin ulei.]]]

Mincarea de vinete,se lasa sa fiarba cca 10 minute,la foc mic;in timpul acesta,usturoiul se prajeste,apoi se pune peste mincarea de vinete;se mesteca f.usor(sa nu rupem vinetele);se lasa sa fiarba inca cca 3-4 minute.

Se serveste,fierbinte,cu orez.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise