Mincare de urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg. de urzici
  • o ceasca ulei
  • 100 g slanina afumata
  • o ceapa
  • 30 gr. faina
  • 100 ml smintina
  • zeama ori sare de lamiie
  • usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde.

Se serveste preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise