Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui.Mazarea tinara fierbe in circa 30 minute ;deci ,daca se pregateste cu carne de pui,mazarea se adauga imediat,dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn.Se toarna apoi circa 1/4 l apa cit sa cuprinda mazarea ,se adauga o lingurita de \\\"Vegeta \\\" sau 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient si carnea si mazarea.Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci aceasta se adauga numai la sfirsit ,cind carnea este bine fiarta.Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea si carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.Se poate pune o parte din suc sa fiarba impreuna cu carnea.Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea ,fara sa treaca peste nivelul acestora .Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise