* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si esenta de rom. Se aseaza vasul pe foc mic, amestecindu-se usor pina se caramelizeaza cubuletele. In acest moment se adauga coniacul continuindu-se gatirea pina la completa evaporare a lichidului. Se dau deoparte de pe foc sa se racoreasca.
* Intre timp pregatim formele pentru prajituri. Acestea se ung cu unt inainte de a aseza straturile de foi de placinta.
* Foile de placinta se taie in doua pe lung si inca o data pe lat, apoi se ung pe rind din abundenta cu unt topit. Se aseaza suprapunindu-se cite patru foi in fiecare forma dupa care utilizind o foarfeca pentru bucatarie tundem marginile lasind sa se rasfringa in afara maxim 1 cm.
* Umplem apoi formele cu merele caramelizate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru maxim 20 de minute. Se vor colora intr-un auriu apetisant si vor deveni crocante si fragede. Cit sint calde se ung marginile cu miere de albine.
* Apoi se pregateste frisca, in modul clasic, din 400 ml de smintina de separator si un plic de zahar pudra Dr. Oetker amestecindu-se la viteza medie a mixerului pina apar virfuri ferme.
* Se decoreaza tartele cu frisca din belsug apoi se pudreaza cu scortisoara.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise