Mille-feuille cu mere caramelizate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mi-a soptit mie un frasin ca iarna e pe duca iar primavara e aproape.
  • In pinul din coltul gradinii vrabiutele au pus de-un sfat, cum sa faca sa dea vestea.
  • Se zburleste ea iarna prin crengi, insa sint ultimele puteri.
  • Zilele acestea sufletele vibreaza la unison.
  • Se ofera dovezi de dragoste, simboluri sugestive, inimioare stilizate, tot ceea ce poate purta mesajul iubirii, tot ceea ce poate transmite - in cel mai romantic mod posibil - sentimentul care ne face sa simtim fluturi in stomac.
  • Se simte apropierea primaverii si turturelele isi fac ocheade.
  • Sa va spun un secret: sufletul pereche va sti intotdeauna ca vibrati impreuna, cu dovezi simbolice sau fara, dar nu pierdeti nici o ocazie de a va arata sentimentele, nu pierdeti nici o ocazie de a face gesturi pline de iubire.
  • Vor fi intotdeauna binevenite, vor descreti frunti, vor sterge suparari, vor incalzi suflete, iar toate astea vor intari legaturile, vor spori iubirea si astfel, cele doua jumatati vor forma un intreg.
  • Pregatiti ceva dulce. Puneti suflet, puneti dragoste, straduiti-va sa fie ceva unic. Sigur va fi apreciat.
  • Va propun o reteta personala, consemnata in blogul meu: Mille-feuille cu mere caramelizate.
  • O succesiune de multe straturi de foietaj aerat si crocant, umplut cu crema de vanilie, este conceptul care sta la baza prajiturii mille-feuille.
  • O prajitura cu o istorie bogata, cu radacini adinci in timp, comuna tuturor popoarelor, a carei reteta a suferit si inca mai sufera numeroase modificari.
  • Cu aceasta varianta scriu si eu un rind modest in istoria minunatei prajituri.
  • Aveti nevoie de:
  • - 1/2 pachet de foi de placinta
  • - 5 mere potrivite
  • - 1 pahar de zahar tos
  • - 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • - 4 - 5 picaturi esenta de rom
  • - 50 ml coniac
  • - 2 linguri miere de albine
  • - 400 ml smintina de separator
  • - 1 plic de zahar pudra Dr Oetker

Mod de preparare

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si esenta de rom. Se aseaza vasul pe foc mic, amestecindu-se usor pina se caramelizeaza cubuletele. In acest moment se adauga coniacul continuindu-se gatirea pina la completa evaporare a lichidului. Se dau deoparte de pe foc sa se racoreasca.

* Intre timp pregatim formele pentru prajituri. Acestea se ung cu unt inainte de a aseza straturile de foi de placinta.

* Foile de placinta se taie in doua pe lung si inca o data pe lat, apoi se ung pe rind din abundenta cu unt topit. Se aseaza suprapunindu-se cite patru foi in fiecare forma dupa care utilizind o foarfeca pentru bucatarie tundem marginile lasind sa se rasfringa in afara maxim 1 cm.

* Umplem apoi formele cu merele caramelizate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru maxim 20 de minute. Se vor colora intr-un auriu apetisant si vor deveni crocante si fragede. Cit sint calde se ung marginile cu miere de albine.

* Apoi se pregateste frisca, in modul clasic, din 400 ml de smintina de separator si un plic de zahar pudra Dr. Oetker amestecindu-se la viteza medie a mixerului pina apar virfuri ferme.

* Se decoreaza tartele cu frisca din belsug apoi se pudreaza cu scortisoara.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise