Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica intre doua tavi teflonate unse si presate cu un vas termorezistent. Spre finalul coacerii se unge cu ou batut si se presara cu zahar tos, ca sa capete aspect auriu. In timp ce coaceti aluatul se caramelizeaza cele 150 g zahar cu 2 linguri de apa(pentru a nu se crea din start puncte de ardere). Cand a capatat un aspect auriu se stinge cu 100 ml apa si se lasa la foc sa se dizolve. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca, fara zahar si cand caramelul este foarte rece(dat eventual la frigider)se incorporeaza in frisca, apoi se adauga si lingura de cacao. Aceasta mi se pare o crema foarte buna(am avut si acceptul familiei) pe care o s-o folosesc ori de cate ori imi voi aduce aminte de ea. Daca vreti sa folositi sosul caramel ca atare la decorarea prajiturii nu uitati sa opriti cateva linguri.
Restul e joaca si imaginatie. Montati cum vreti si folositi crema cum va vine la indemana.
Spor la treaba si pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise