Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare, piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)

1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..

Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.

Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.

2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.

Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.

Pune verdeata tocatã si serveste imediat.

Poftã bunã!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise