Midii cu vin si seminte de chimen dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 de midii
  • 1 ceapa mare (tocata marunt)
  • 350 ml de vin al , sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 linguri de faina
  • 2 linguri seminte de chimen dulce
  • 1/2 lingurite nucsoara
  • putina sare
  • 3-4 boabe piper verde(proaspat macinat)
  • Pentru 6 portii

Mod de preparare

Se perie si se spala bine midiile pentru a inlatura tot nisipul.

La nevoie se foloseste si cutitul.

Midiile se gatesc in abur intr-o cratita mare 6 min. Se ia cratita de pe foc, se inlatura si se arunca jumatate din cochilii, iar cealalta jumatate( cu continutul lor) se pun pe un platou mare si se pastreaza calda.

Intr-o alta cratita se caleste ceapa in uleiul de masline, apoi se adauga vinul, semintele de chimen dulce, sarea si nucsoara si se lasa sa fiarba inabisit 8 min. Se dizolva faina intr-un paharel de vin , se toarna in sos si se amesteca bine. Sosul se toarna peste midii firbinti, si se presara piperul verde proaspat macinat. Se servesc imediat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise