Midii cu vin si busuioc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare

In primul rand ne ocupam de midii.

Ele trebuie sa fie inchise de tot.

Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul,cele care se inchid sunt bune,cele care raman deschise se arunca. :)

Se spala foarte bine sub apa rece,cu ajutorul unei sarme de bucatarie.

Topim untul intr-un wok,calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc.

Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute,timp in care mai miscam wokul,fara sa ridicam capacul.

Dupa 5 minute,midiile trebuie sa fie deschide,presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.

Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.

Pofta Buna !

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise