Vinetele se spala si le se taie codita.
Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele.
Se lasa la foc mediu cca 25 de minute.
Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca.
Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare.
Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.
Se pregateste umplutura pentru vinete.
Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare.
Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.
Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric.
Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta.
Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa.
Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.
Se consuma dupa 1 luna.
In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.
Pofta buna!
"Maqdus" este un antreu specific arab care consta din vinete foarte mici umplute cu nuca, usturoi si ardei iute si conservate in ulei de masline.
Este o reteta inspirata de prietena mea Cami( ID Husni) pentru care ii multumesc mult; singurele modificari la reteta sunt referitoare la faptul ca eu pun in umplutura ardei iute macinat si nu pun sare de lamaie.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/maqdus-specific-arab.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise