Mere umplute cu piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 mere
  • 400 g piept de pui
  • 80 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar.

Mod de preparare

Tai carnea de pe os, o faci bucati si o prajesti in 40 g unt. Dupa ce s-a rumenit putin, adaugi o ceasca de apa, putina sare si fierbi inabusit, pana scade tot lichidul. Lasi sa se raceasca, apoi dai de doua ori prin masina de tocat. Speli merele, le tai un capac in dreptul cozii, scoti cat mai mult miez, fara sa spargi merele, apoi umpli cu carnea tocata. Le asezi intr-o cratita, cu capacul in sus. Zaharul il caramelizezi usor si stingi cu o ceasca de apa. Dai in 2-3 clocote, dupa care torni peste mere. Dai cratita la cuptor, la foc potrivit si o tii pana se inmoaie merele. Le servesti calde!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise